Nyårsafton

Bvc besöket igår gick bra. Hugo väger nu 5130 och är 58,2 cm lång. Efter det så gick jag och mamma upp till skoman och jag lyckades faktiskt hitta ett par skor. Hade ju bara ett par jättestora skor efter graviditeten. Efter det blev det en sväng på flygis och sen hem igen. När vi kom hem bestämde sig Hugo för att det var ett bra tillfälle att skrika och vara besvärlig. Charlie kom hem vid sex och då åt vi middag, efter det tog vi en promenad över till Micke. Hugo verkade inte tycka om att vara där, han skrek i princip hela kvällen. Sen när vi kom hem fick Hugo ersättning på flaska och sov i 5 timmar, ända till 4. Vid fyra ammade jag honom och sen vaknade han vid halv 8 och ville gå upp. Nu har han somnat i bärselen så jag ska passa på att äta frukost och sen måste jag ta itu med städningen.

Fredag

Godmorgon! Igår var Hugo riktigt kinkig, började nästan undra om Charlie hade smittat honom men han har ingen feber iallafall. Charlie kom hem igår efter att ha jobbat, han trodde att han var frisk men det visade sig senare under kvällen att det var han inte alls. Och Hugo vaknade vid halv 12 och sen skrek han till 3, och då drog vi iväg ut med honom i bilen. Var hemma vid 4 och då sov Hugo och vaknade inte förens sju, och sen igen vid halv 9. klockan 9 gick vi iallafall upp, vi ska nämligen vara på bvc klockan halv 12. Jag har miljoner frågor den här gången, undrar hur många man kommer ihåg att ställa? Efter det behövs det städas här hemma och sen får vi väl se vad som händer.

Förlossningsberättelse

Lördagen den 3/12 åkte vi in till bb sthlm vid 8 för en kontroll pga havandeskapsförgiftningen. Vi lämnade väskan hemma för vi skulle ju bli igångsatta på måndagen. Blodtrycket hade stigit till 160/110 och äggvitan var fortfarande 4+. Vi fick vänta jätte länge, trots att det var mycket mindre folk än vanligt. Till slut kom en läkare (vid 13 tiden) och sa att han ville lägga in mig över natten för att samla urin, men det hade jag ju gjort tidigare den veckan så det vägrade jag. Så han gjorde en gyn undersökning och konstaterade att jag var öppen 3 cm (det verkar variera från person till person hur öppen man är) och hade buktande fosterhinnor och sa att dom ville sätta igång mig på en gång. Vi fick åka hem och hämta väskan först och skulle vara tillbaka kl 17. Vi åkte hem så fort vi kunde och jag var jätte nervös, jag var inte beredd alls. Kl 17 var vi iallafall tillbaka, fast uppe på plan 9 den här gången. Vi fick komma in till ett förlossningsrum och vänta. Kl 18 så undersökte dom mig och sa att jag var öppen 2 cm och så tog dom vattnet med en lång plastpinne typ, och satte en elektrod på Hugos huvud. Efter det fick vi vara ifred ett tag och jag började få småvärkar. Vi satte oss och spelade yatzy men jag hade svårt att koncentrera mig. Kl 20 var jag öppen 4 cm och dom satte på värkdroppet. Runt 21 tiden började värkarna bli jobbiga och jag bad om en värmedyna. Kl 22 blir jag undersökt igen och är fortfarande öppen 4 cm. Vid 23.30 var värkarna så jobbiga att jag bad om lustgas. Det fungerade ett tag, men jag upplevde det jobbigt att bli så påverkad. Det kändes typ som när man har druckit alldeles för mycket och ska lägga sig men allt bara snurrar typ.
Söndagen den 4/12 Kl 01 får jag epidural för värkarna är så jobbiga att jag bara ligger och skakar. Fick 7 värkar på 10 minuter och ingen vila emellan. Epiduralen fungerar jätte bra, jag känner inte värkarna längre, droppet är avstängt och jag har en tub på magen som ska fylla på epiduralen i tolv timmar till. Men jag är fortfarande bara öppen 4 cm. Charlie somnade på soffan. Kl 03.45 fyller dom på epiduralen för värkarna känns jätte mycket igen. Kl 05.10 är jag öppen 7 cm och dom sätter på droppet igen. Kl 07 är jag öppen 10 cm och får extra dos i epiduralen igen, sitter på toan hela tiden typ och har krystvärkar, så kroppen krystar av sig själv. Kl 08 stänger dom av droppet igen för att jag inte klarar av värkarna. Jag hade jätte ont i höger sida av livmodern hela tiden och jag trodde att den skulle spricka. Kl 11 kommer läkaren in och försöker övertala mig att dom ska få sätta igång droppet igen men jag vägrar. Eftersom att Hugo beräknades vara stor och han inte hade rört sig neråt sedan kl 07 så börjar dom fundera på om han kanske sitter fast. Jag ber om att dom ska göra kejsarsnitt och det går dom med på. Dom försöker ta blodprover på mig för det ska dom tydligen ha när det blir kejsarsnitt men dom får inget blod ur mina ådror. Jag ber om att få bricanyl för att stoppa krystvärkarna och jag fick en liten dos men den hjälpte inte. Runt halv 12 börjar dom rulla mig mot operationen. Vid 11.45 fick jag bedövningen och krystvärkarna avtog nästan på en gång. Jag är överlycklig för att äntligen ha fått en paus i all smärta. Sen börjar dom operera och Hugo sitter fast i bäckenet. Dom fick ut honom tillslut iallafall kl 12.13 och han vägde 4630 gram och var 54 cm lång. Dom kom upp med honom så vi fick se honom och sen går Charlie iväg med Hugo och barnmorskan. Det kändes jätte ensamt men operationspersonalen var trevliga och försökte hålla mig på gott humör. Kl 12.45 var jag igensydd och dom skulle flytta mig till uppvaket men jag började kräkas galla. Mådde jätte illa när dom flyttade mig från operationsbordet till sängen och när dom började rulla sängen blev det för mycket. Väl på uppvaket fick jag hålla Hugo en liten stund och amma honom lite, sen somnade jag. Vid 14.30 blir vi upphämtade till vårat rum på plan 4. Det känns bra eftersom att vi redan har tillbringat så mycket tid på plan 4. Väl på rummet så får jag en morfin dos och sedan sover jag. Vid 21 tiden fick jag feber och dom gav mig medeciner och höll extra koll. Jag somnade om och sov till och från hela tiden.
Måndagen den 5/12
Runt 7 tiden får jag hjälp ur sängen och sedan duschar jag och går på toan. På eftermiddagen kom min mamma och lillebror och hälsade på en liten stund och kom med mer kläder till Hugo. Han var för stor för kläderna som vi hade med oss. När vi var tillbaka på rummet igen gick Charlie och duschade och jag blev ensam med Hugo. Fast jag satt fast med dropp och sånt så jag kunde inte ha honom hos mig utan han låg på sidan i sängen bredvid, men vände sig på mage och lyfte huvudet och la det åt andra hållet. Jag blev skiträdd, det var första gången jag var ensam med honom, tänk om han hade rullat ner i golvet. Senare på eftermiddagen fick jag hjälp med att amma honom och dom tog blodsocker prov på Hugo, sen bestämdes det att vi skulle väcka honom var tredje timme och amma honom och efter det skulle vi mata med ersättning. Det var jätte jobbigt och Hugo äter inte när han blir väckt, han bara somnar om. Jag blir upprörd och tycker det är jätte jobbigt. Jag kan fortfarande inte hålla i Hugo själv pga slangar och sådant som jag satt fast i och det känns inte som om han är min son. Senare på kvällen har vi en jätte bra barnmorska som hjälper och uppmuntrar istället för att bara tjata om allt som är fel. Amningen går mycket bättre men vi måste fortfarande väcka honom. Droppet som jag har börjar gå in i huden istället för ådrorna och det gör svinigt ont så dom sätter droppet i höger armveck istället. Det går också ut i huden och jag vill inte ha några fler dropp nu. Så jag bad om att få antibiotikan i tablettform istället och fick det efter en del tjaffs.
Tisdagen den 6/12 hade mjölken runnit till på morgonen och vi bad om att få åka hem. Fick vänta på besked. Dom vill sätta järndropp på mig och sticker igen men alla blodkärlen dom sticker i bara spricker. Säger ifrån tillslut och då skickar dom ner en speciallist från operationen och jag går med på ett försök till. Det lyckas och järndroppet sätts i. Senare kommer en riktigt dryg läkare in och börjar tjaffsa om massa olika saker och jag blir riktigt irriterad. Klockan 19 den kvällen bestämmer vi oss för att skriva ut oss själva och när vi kommer hem känns allt mycket bättre. Sedan dess har ammningen gått jättebra och Hugo och jag har fått ett band till varandra! :)
Sista magbilden;
Första bilden på Hugo;

Torsdag

Ja Hugo vägrade ju att sova igår. Han bara gnällde och skrek vad man än gjorde så vid tolv fick jag nog och ammade honom och sen fick Charlie komma och hämta oss med bilen och så åkte vi ut till svanberga och tillbaka. Hugo somnar alltid då och sover rätt tungt när man kommer tillbaka. Sen vaknade han vid 3 och ville äta igen och sen vid 7 för ny blöja och mer mat. Sen sov han till halv 10 och så ammade jag igen och tänkte att det var dags att gå upp, men Hugo somnade om så vi blev kvar i sängen tills nu typ. Så att han har varit väldigt snäll inatt iallafall.

Grinig Hugo

Det blev ingen dusch för mig inte, och julgranen står kvar den med. Hugo bestämde sig för att vara extra kinkig idag nämligen. Men vi har iallafall hunnit med en tur till flygis. Sen när Charlie äntligen kom hem så var han sjuk, så jag skickade hem honom till sina föräldrar tills han blir frisk. Vågar inte riktigt riskera att Hugo ska bli sjuk. Och ja, sen har han varit grinig hela kvällen. Så det blir säkert en skitkul natt, jag som hatar att sova själv också. Men vad ska man göra?

Onsdag

Idag är det bara jag och Hugo, Charlie är och jobbar. Hittills har det iallafall gått bra, han har bara sovit typ. Annars har han en förmåga att gallskrika hela tiden så fort jag är själv med honom. Julen var trevlig iallafall. Firade hemma med mamma, Gabbie, Tommy, Cissi och alla ungar. Och Charlie förstås. Hugo hade tomtedräkt på sig men så fort jag skulle ta kort började han skrika, så det finns inga bra bilder på det. Och så tog jag mig faktiskt lite vin på julafton också, riktigt gott var det. Sen i söndags så gjorde vi inte mycket alls och i måndags var min mormor, moster och hennes man här. Annars händer det inte så mycket, tiden bara flyger ju iväg när man har lilla Hugo att se efter. Och lille Hugo har börjat le. Världens finaste leende.
Nu är det dags för honom att vakna och äta strax, och efter det tänkte jag ta en dusch och se till att slänga ut julgranen.

Lista typ.

Graviditeten:
Vilka var dina favoritkläder?
Charlies kläder.
Vad var din/dina favoriträtter? Älskade bakverk av alla slag.
Vad var din/dina favoritdryck? Vatten.
Vad tyckte du inte om? Ingenting speciellt.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej inte direkt.
Vad var du mest sugen på? Choklad.
Hade du halsbränna? Lite på slutet.
Hade du foglossning? Ja.
Hade du sammandragningar? Ja, mycket och redan från vecka 20 typ.
Mådde du illa? Nej.
Vilken sovställning var bäst? På sidan.
När var din BF-dag? 6/12-11
Gick du över tiden? Nej
Hur mycket gick du upp i vikt? 30 kilo ungefär.
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja skitmycket.
Hur var ditt psyke? Bra.
Gnällde/klagade du? Ja, men inte så mycket.
Vad trodde du det var för kön? Pojke.
Visste du vad det var för kön? Ja.
Hur låg ditt SF-mått? På översta kurvan fram till vecka 30 typ, då steg det en bra bit över.
Var du rädd för något? Att Hugo skulle dö typ.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Lugn och utan medecinsk bedövning.
Hur ser du på graviditeten idag?
Jobbigt, men jag skulle lätt göra om det.

Förlossningen;
När började din förlossning? Ca 18.00 3/12
Hur började den? En barnmorska tog hål på fosterhinnorna.
När åkte du/ni in till förlossningen? En timme innan ungefär.
Varför? För igångsättning.
Vem/vilka åkte du in med? Charlie.
Fick du/ni åka hem igen? Nej.
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? BB sthlm.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 cm.
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Ja, inte så himla mycket.
Vilken/vilka var med under förlossningen? Charlie.
Tog du nåt smärtstillande? Ja, epidural.
Vad tyckte du var jobbigast? Att inte få någon paus mellan värkarna, och sen krystvärkarna.
Var du rädd för något? Ja, att Hugo skulle fastna.
Hur lång tid tog det? 18 timmar ungefär.
Hur ser du på förlossningen idag? Det var jobbigt men jag trodde att det skulle vara värre.

Barnet;
Vad blev det för kön? En pojke
Hur mycket vägde barnet? 4630 gram
Hur lång var barnet? 54 cm
Hur mådde barnet? Bra, han hade lite gulsot bara.


Hugo Charlie Andersson

Det blev ingen Antonio, det blev en liten Hugo. Jag blev igångsatt 3/12 och Hugo är född 4/12 med akutsnitt. Han vägde 4630 g och var 54 cm lång. Stor bebis med andra ord. Allting funkar bra iallafall, han går upp som han ska och är ganska snäll. Han har iof varit lite strulig inatt, han har nämligen ätit typ en gång i timmen. Annars äter han var tredje timme så inatt blev det lite mycket. Han ligger och sover med Charlie nu iallafall.

RSS 2.0