Måndag

Nu har vi kommit hem efter en heldag med läkarbesök. Ultraljudet var bra iallafall. Lillskiten växer och får all näring han behöver så han verkar inte påverkas av förgiftningen alls. Han väger ungefär 4300 nu sa dom. Sen åkte vi upp till bb sthlm efter det och gjorde ctg och blodtryck. Blodtrycket ligger fortfarande på 140/100 men äggvitan hade stigit till +4. Men alla blodvärden såg bra ut iallafall så det enda verkar vara den här äggvitan då. Sen undersökte läkaren livmodertappen och jag är öppen 3 cm så det verkar faktiskt som att förlossningen är pågång iallafall. Annars sa hon att vi skulle vara beredda på att det kanske blir en igångsättning imorgon eller på onsdag. Hur som helst så behöver vi inte gå längre än den här veckan. Så att nu är det vara att vila och vänta och se då :)

Första advent

Ja besöket på bb sthlm visade typ exakt samma som innan, + 2 i äggvita och 140/100 i blodtryck. Vi fick göra ett ultraljud också, inte för att jag vet varför men det var ju lite kul att få se lillkillen. Nu under helgen har vi iallafall fått vara hemma och det verkar inte vara någon förlossning på gång. Frågan är väl om man ska fortsätta gå till mvc nu när vi ändå måste åka till bb varannan dag.
Aja, idag är det iallafall första advent idag så jag har gjort knäck och Charlie har gjort sånna där apelsiner med nejlikor i och så har han bakat en saffranskaka. Tommy och Cissi skulle komma och fika senare i eftermiddag, och sen är väl tanken att jag och gubben ska spela bingolotto. Sen imorgon är det ju provtagning, ultraljud och läkarbesök, så hoppas att vi åtminstonde kan få ett slutdatum på det här iallafall. Är så himla trött på alla provtagningar och huvudvärken osv.

Bb sthlm

Kom precis hem från mvc och tydligen så måste vi åka in till bb sthlm igen. Ta nya prover osv. Blodtrycket hade stigit lite. Men man kan ju tycka att dom kan sätta igång förlossningen istället då.

Mvc

Nu hyar vi varit på mvc och det gick bra. Blodtrycket var 137/93 men igår var det på 140/100 så att det är lite bättre iaf. Äggvitan var samma som igår dock. Vi har en ny tid imorgon för att kolla upp det igen och sen ska vi ju på ultraljud osv på måndag. Däremot fick vi ingen ny tid till våran barnmorska, hon verkade ganska säker på att han skulle komma under helgen och annars skulle vi ringa på måndag om dom inte sätter igång mig då. Så att nu är jag lugn för ett tag iallafall! :)

Torsdag

Usch vilken jobbig natt jag har haft. Jag kunde inte riktigt sova pga huvudvärken och sen så ringde jag in till förlossningen igårkväll igen för att checka av (läkaren som ville att jag skulle göra). Och då frågade hon mig om Antonio rör sig som vanligt, och då börjar man ju tänka. Nej han rör sig ju faktiskt inte så mycket längre. Men dom gjorde ju en ctg kurva igår och vi ska ju till mvc idag så vi får väl se. Men då ligger man ju och får för sig att han håller på och dör där inne, så att så vidare mycket sömn fick jag inte. Charlie är och jobbar lite nu iallafall och kommer hem till ett, vi har ju tid på mvc då.

Havandeskapsförgiftning

Jaha vi kan ju konstatera att ricinoljan gjorde absolut ingenting alls. Jag blev inte ens lite lös i magen. Idag var vi på läkarsamtal på bb sthlm och diskuterade igångsättning, och jag får ingen. Läkaren vill inte sätta igång när det är ett så stort barn för då behövs det starkare naturliga värkar. Däremot så håller jag på och utvecklar havandeskapsförgiftning, hade tydligen + 2 i äggvita och högt blodtryck. Så vi ska till mvc imorgon och sen kanske vi ska dit på fredag. Och sen ska vi på ultraljud och provtagning och träffa läkaren igen på måndag. Så att nej, det blir fan bara ett barn. För i övrigt har jag ont i huvudet och känner mig jätte sjuk. Har sovit hela eftermiddagen.

Ricinolja

Idag ska vi testa ricinolja är det tänkt. Bebisen beräknas ju väga 4500 vid födseln, om han växer som en normal bebis tills dess. Alltså han vägde 3500 för två veckor sedan. Och jag som är livrädd för att han ska vara för stor och fastna mår ju skit dåligt av att gå här och vänta. Vi trodde nämligen att vi skulle få någon form av hjälp från mvc eller något, så att vi kan få en igångsättning innan han blir för stor. Det enda vi fick var dock en remiss till aurora och vi har fortfarande inte ens fått en tid. Snacka om att man får panik, jag börjar ju få slut på tid ju. Jag tror iaf att slemproppen började släppa inatt så man hoppas ju att han ska vilja komma ut själv, vilket iof inte verkar hända. Så därför provar vi ricinolja idag, hoppas det hjälper bara! :)

Jaha.

Vi var hos barnmorskan igår, och sf måttet låg bara på 39 så det lugnade mig en hel del. Sen fick vi träffa våran bvc tant typ. Och så skrev vi ihop en sammafattning av graviditeten, och hur vi vill att förlossningen ska gå till osv. Nu var ju det bara slöseri med tid, för vi var ju på ultraljudet klockan 6 igårkväll och fick veta att Antonio väger 3500 nu och beräknas väga 4500 vid bf. Det är 28% övervikt och jag har för mig att vid 30 % övervikt får man inte ens föda vaginalt. Så vi får väl se, det blir väl igångsättning hyffsat snart eller kejsarsnitt. Våran barnmorska är nämligen ledig idag så jag måste vänta tills imorgon med att prata med henne. Men jag kan ju säga att jag blev väldigt besviken, för jag vill ju faktiskt få en normal förlossning. Men vad ska man göra?

Lördag

Idag ska min lillebror ha kalas typ. Nej men tårta och fika och sånt. Han fyller 17 på tisdag så det firas idag. Iallafall har jag inte hittat någon present eller något så att det känns ju helt värdelöst. På tisdag ska jag både till barnmorskan och på tillväxtutlraljud. Jag fortsätter ju att växa ganska mycket och det gör faktiskt rätt så ont. Och jag har ju faktiskt inte diabetes så det är ju ganska konstigt att det växer så fort. Men jag har iallafall inte fått en enda bristning på magen utan bara på rumpan och höfterna. Ska bli spännande att se vad sf måttet ligger på, jag gissar på 45 cm minst. Och sen att få se vad Antonio väger, det är ju ganska läskigt. jag tror faktiskt att han väger typ 4 kilo. Men vi får väl se. Vi är ju i vecka 35+3 idag så det är ju inte så långt kvar tills han kommer, men väger han fyra kilo lär han ju iallafall hinna växa på sig till 5 kilo om man ska gå tiden ut. Aja, vi får se. Ska försöka få Charlie att ta en bild på magen under dagen också, så isf lägger jag in den till kvällen.

RSS 2.0